Hirdetés

Kyro II alapú kártyák óriásmegjelenítőkhöz

Az 1992-ben alapított, az angliai St. Albans-ban székelő cég a számítógépes grafikára, digitális videó és vizuális kijelző technológiára szakosodott. A különleges és többkimenetes videókártyákat, széles kivetítőket, digitális videószervereket, MPEG dekódoló kártyákat értékesítő cég meglepő módon egy, a sokak által már igencsak koros technológiának számító Kyro II chipre épülő kártyacsaládot jelentett be, ennek ellenére a termékek igencsak keresettek a mai napig.

A PixelPerfect GC-K2x-sorozatú kártyából 32 és 64 MB SG-rammal szerelt és AGP, illetve PCI változatú is kapható. Mindegyik kártyát ellátták egy szabványos CRT monitorcsatlakozóval, egy S-VHS- és egy DVI-kimenettel. Erősségeik közé tartozik a hagyományosan jó képminőségen túl, az egzotikus felbontások és az elforgatott képernyők támogatása. Az Imagine Graphics nem titkoltan olyan helyekre ajánlja kártyáit, ahol hatalmas kivetítők találhatók (pályaudvarok, repülőterek stb.).

A kártyák papíron maximálisan kilenc megjelenítőt támogatnak egyszerre! Az Imagine Graphicsot dícséri, hogy a kártyákhoz speciális drivereket is kínál Windows 95, 98, NT4, Millennium és XP alá, amelyek engedélyezik a kép 90, 180 vagy 270 fokkal történő elforgatását. Sajnos a drájver meglehetősen régi (2002. november hatodikai) és mindemellett nincs benne például 3D optimalizáló ablak. A PixelPerfect kártyáknak ugyanakkor speciális BIOS-változataik vannak, amelyek a hagyományos felbontásokon túl engedélyezik például az 1360x768 vagy a 854x480-as felbontásokat is. Bár a kártyák AGP-s verziói papíron ismerik és használják a 4x AGP-t, meg kell jegyeznünk, hogy a korábbi KyroII kártyáknál kompatibilitási problémák miatt ezt a funkciót letiltották.

Nyilvánvaló, hogy a vevők nem az otthoni felhasználók közül kerülnek majd ki, de aki mégis fontolgatná egy ilyen speciális kártya megvásárlásást, jól gondolja meg. A 32 MB-os kártyák ára ugyanis 125, míg a 64MB-osaké 250 font (50, illetve 100 ezer forint). Arról se feledkezzünk meg, hogy a kártyához illő kivetítők ára sem két fillér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés