Hirdetés

CeBIT 2002: Kyro II SE

A CeBIT-en megtekinthettük az "új" kártyát, mely mindössze annyiban különbözik elődjétől, a Kyro II-től, hogy 175/175 MHz helyett (grafikus chip/SDRAM) 200/200 MHz-en ketyeg, javított (negyedik generációs) TV-Out chip van rajta, és a drivereket is finomhangolták.

A korábban nagy port kavart "Enhanced T&L" felirat a kártya dobozán végül nem váltotta be a hozzá fűzött -- már akkor is irreális -- reményeket, ugyanis nem hardveres, hanem szoftveres implementációról van szó. Az "enhanced" (javított) mindössze arra hívja fel figyelmünk, hogy a Kyro II SE meghajtóprogramjait író gárda ezúttal kitett magáért.

Mit mondhatnánk? Alacsony áron még mindig versenyképes a Kyro II SE az nVidia és az ATi low-end kártyáival, de sajnos egyértelmű, hogy újabb "reménységet" vesztett el a az nVidia-ATi páros ellenében drukkoló "társadalom". A grafikus chipek (PC, 3D) piaca egyre inkább duopol jellegűvé válik, nincs hely betörni és visszatérni kívánó cégeknek... (hacsak... de erről CeBIT élménybeszámolónkban írunk bővebben)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés