Hirdetés

Hercules 3D Prophet 4800 - Kyro II Ultra!

A Kyro II "Ultra" persze nem más, mint a régi, öreg Kyro II-es chip, csak 175/175 MHz helyett 200/200 MHz-en. Önmagában tehát a kártyától ne várjunk többet, mint egy 10-15%-os gyorsulást! Igazándiból ez elég szerény eredmény, és a PowerVR/STM "szégyellheti magát", amiért az utóbbi évben mindössze ennyit sikerült kisajtolniuk magukból (sőt, még ennyit sem, a kártya ugyanis még nem kapható, tehát elvben még akármi történhet). A korábbi Kyro III-as legendákkal ellentétben a Kyro II "Ultra" az, amit most tőlük várhatunk, se több, se kevesebb... úgy látszik, a 3D (PC-s, játékos) piac továbbra is az ATi-ról és az nVidiáról szól.

Mindezek ellenére a Prophet 4800-as igazi nagyágyú. Egyrészt, mert - valljuk be - a Kyro II 200 MHz-en egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt. Másrészt, mert a TV-kimenetet alaposan megdolgozták a Hercules mérnökei. A Prophet 4800-ason már egy FS450-es, negyedik generációs chip biztosítja a "tökéletes" TV-s képet, egy rakás új feature-rel: Y-notch és C-bandpass filtering (régi TV-re kirakott képet mentesítenek súlyos képi hibáktól), független skálázása az X és Y tengelyeknek, akár 16:9-es TV-re is, apró lépésekben; hibamentes skálázáshoz szükséges áramkör, 2D adaptív flicker filter (villódzásmentesítés), és egy igen jó minőségű enkóder.




Mindebből - a marketingszagú elnevezéseket leszámítva - nem sokat tudtunk meg, de várható, hogy a Prophet 4800-as TV-kimenete lényegesen jobb minőségű lesz, mint a jelenleg kapható kártyáké. Ez pedig nagy fegyvertény lenne. Mi mindenesetre rajta vagyunk a kérdésen, amint az első ilyen kártya befut tesztlaborunkba, alaposan szemügyre vesszük az említett feature-öket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés