Hirdetés

Kompakt gépek a Pentaxtól

A Pentax Optio S4i egy az ebben a kategóriában nagynak számító 1,8 colos TFT kijelzővel rendelkezik. A Sliding Lens Systemnek köszönhetően a készülék kicsi és keskeny felépítésű maradhatott. A nagy kijelző ellenére is csak fél milliméterrel vastagabb elődjénél, az Optio S4-nél.


Forrás: CHIP

Az új mini CCD-je 4 megapixeles, az optika háromszoros "igazi" zoommal rendelkezik, ami 35 mm-es kisfilmes gépekre számítva 35-105 mm átfogásnak felel meg. A kioldó lomhasága csupán 0,01 másodperc, ami szintén figyelemre méltó érték. A készülék támogatja a PictBridge-Standard szabványt, melynek segítségével lehetőség nyílik a közvetlen nyomtatásra. A felvételek a beépített 10 MB-os tárolón kívül SD memóriakártyákra is menthetők. Az Optio S4i márciustól lesz megvásárolható, 430 eurós áron.


Forrás: CHIP

A Pentax Optio S40 az ultra kompakt kategóriában szerepel. Alumíniumváza 4 megapixeles szenzornak ad otthont, s a képfestő részleg háromszoros optikai zoommal rendelkezik (35-105 mm). Az egyszerű felépítésű kezelőfelület elemei a programválasztó tárcsa a gép tetején és a négyirányú billenőkapcsoló a készülék hátoldalán. Az Optio S40 is elérhetővé teszi a közvetlen nyomtatást (PictBridge-Standard). Ára 380 euró körül alakul.

Kezdőknek teszi kellemessé a digitális fotózás világával való ismerkedést a Pentax Optio 30. A programválasztás itt menüből történik, ikonok segítségével. A hátoldalon található TFT kijelző 1,6 colos átmérőjű.


Forrás: CHIP

A 3,2 megapixeles érzékelő és a háromszoros optikai zoom (38-114 mm) segítségével akár kezdők is készíthetnek tetszetős, jó minőségű képeket, amelyek akár 13 x 18 centiméteres méretben is nyomtathatók. A márciustól kapható gép ára 220 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés