Hirdetés

Úton az ideális billentyűzet felé

Első pillantásra semmi különös nem tűnik föl a moszkvai Art. Lebedev dizájnstúdió billentyűzettanulmányán, legfeljebb a bal oldalon látható gombsorról vélheti azt a felszínes szemlélő, hogy egyéni ízlés szerint felmatricázható funkcióbillentyűk lehetnek. Ennél azonban többről van szó, ugyanis a klaviatúra valamennyi eleme egy-egy kicsiny OLED-kijelzőt hordoz, melyek révén nemcsak a gyorsbillentyűk, de a teljes kiosztás a pillanatnyi igények szerint alakítható.

Amint az alábbi képek is mutatják, nemcsak a nyelvenként, országonként eltérő szabványokhoz képes igazodni a tasztatúra, hanem a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz is kellemes munkaeszközt jelent, legyen szó bonyolult matematikai képletek beviteléről vagy akár játékról. A szerényen csak Optimusnak, azaz „a legjobb”-nak nevezett periféria csupán prototípus, így gyártásáról, piacra kerüléséről az idő fog dönteni.



Például: szövegbevitelhez, Photoshophoz, Quake-hez

A billentyűzet alkotóitól egyébként nem teljesen idegen a beviteli eszközök tervezése; korábban egy egygombos, Mac gépekhez illő egérrel hívták fel magukra a figyelmet.


Nem képernyőfotó – hardver

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés