Hirdetés

Kodak: leáldozott a filmes gépek kora

Az Eastman Kodak tegnap arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában és Nyugat-Európában felhagy a hagyományos fényképezőgépek forgalmazásával, és kizárólag digitális modelleket dob piacra. A vállalat a filmes gépek iránti csökkenő kereslettel indokolta a döntést.

A Kodak e régiókban a digitális kamerák mellett csupán egyszer használható filmes gépeket értékesít majd, de természetesen továbbra is kínál filmeket a már eladott fényképezőgépekhez. A vállalat ugyanakkor továbbra is forgalmaz 35mm-es gépeket az olyan fejlődő régiókban, mint Kína, India, Kelet-Európa és Latin-Amerika. E piacokon az idén hat új filmes modellel jelentkezik a cég.

Az InfoTrends Research Group előrejelzése szerint a digitális fényképezőgépek forgalma az idén először meghaladja majd a filmes gépekét. Míg a hagyományos kamerák eladásai éves szinten 48 millió darabról 36 millió darabra csökkennek, addig a digitális modellek forgalma 41 millió darabról 53 millió darabra nő.

A Kodak szeptemberben jelentette be, hogy a gyorsan bővülő digitális piacra helyezi a hangsúlyt az egyre kevésbé népszerű filmes piaccal szemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés