Hirdetés

Kirobbanthatatlan a Marvell a Google Chromecast eszközökből

A Google az elmúlt héten mutatta be az új Chromecasteket, amelyekről szinte minden kiderült a bennük lévő SoC típusát leszámítva. Persze lehetett sejteni, hogy a vállalat nem szakít a Marvell fejlesztéseivel, és ezt be is igazolódott, mivel az új termékekben az ARMADA 1500 Mini Plus jelzésű SoC dolgozik.

Ez a lapka mondhatni a korábbi Chromecastben helyet kapó ARMADA 1500 Mini SoC modernizált verziója, így a ARM Cortex-A9-es processzormagot két darab Cortex-A7-es mag váltja fel, illetve az integrált Wi-Fi vezérlő is fejlődött, mivel az IEEE 802.11ac-s szabvány támogatása is lehetőséggé vált. Ez a Marvell számára is fontos lépcső volt, mivel az ARMADA 1500 Mini SoC egy licencelt vezérlőt használt, míg az új ARMADA 1500 Mini Plus SoC, már ebből a szempontból is házon belül fejlesztett részegységre alapoz.

Az integrált grafikus vezérlő szempontjából a fentebb említett két lapka lényegében nem változott, így a Marvell továbbra is egy OpenGL ES 2.0-s API-t kezelő Vivante GPU IP-t használ, méghozzá egy GC1000 szériást opciós részelemek nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés