Hirdetés

Egy új kiegészítővel vezetékes hálózatra is kapcsolódhat a Google Chromecast

Már majdnem két év telt el azóta, hogy a Google elérhetővé tette a tévékhez szánt, streaming célokra használható stickjét, a HDMI portba illeszthető Chromecastot, aminek nagy előnye, hogy vezeték nélkül, a helyi Wi-Fi hálózatot használhatja adattovábbításra. Igen ám, de a kizárólag 2,4 GHz-en működő IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi képesség nem minden környezetben nyújtott kielégítő teljesítményt, így a Google-nek lépnie kellett.


[+]

A cég viszont egyelőre nem váltott 5 GHz-es vezérlőre, sem pedig az újabb szabványú AC-s Wi-Fire, hiszen azzal sokan továbbra sem lettek volna kisegítve (router cseréje, jelentős plusz költségek, stb.), ehelyett inkább piacra dobták az Ethernet Adaper for Chromecast névre hallgató kiegészítőt, amivel a vezetékes hálózatra kapcsolható az eszköz, kiiktatva a Wi-Fivel kapcsolatos esetlegesen felmerülő teljesítményproblémákat. Cserébe hálózati kábelt kell húzni a tévéhez, ha eddig nem lett volna, ez pedig sokszor szintén problémába ütközhet (esetleg poweline-nal kombinálva könnyen megoldható, de az szintén befektetéssel jár).


[+]

Az új kiegészítő csupán egy szabad konnektort, valamint egy Ethernet kábelt igényel, és USB kábellel kapcsolódik a Chromecasthoz, amin keresztül a tápellátás és az adattovábbítás funkcióját egyaránt ellátja. Mindezért 15 dollárt kér a Google, ami nem túl sok, így a megjelenés után rögtön elkapkodták a Google Store készletet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés