Hirdetés

Kigyúrt P55-ös alaplappal áll elő a Gigabyte

A Gigabyte a tegnap bemutatott prémium kategóriás alaplap után mára is tartogatott meglepetést, ugyanis egy rendkívül combos, P55-ös lapkakészletre épülő termékkel állt elő a vállalat, amely támogatja a 6 gigabit/s-os SATA, valamint az USB 3.0 interfészeket.

Az LGA1156-os tokozású processzorokat fogadó alaplap összesen 26 fázist kínál a központi egységekhez, míg a négy darab DIMM foglalatba illeszthető DDR3 memóriákról 4 fázis gondoskodik. A Gigabyte az SLI és a CrossFireX szolgáltatások maximális kihasználhatóságában is segít. Köztudott, hogy a Lynnfield magos processzorok beépített PCI Express vezérlője csak 16 csatornát biztosít, ami két izmosabb grafikus kártyának egyszerűen kevés. A vállalat mérnökei az előbbi problémát az NVIDIA nForce 200 lapka alkalmazásával oldják meg, így két darab teljes értékű PCI Express x16 port keletkezik, sőt lehetőség van 3-Way SLI használatára is a harmadik csatoló használatával. Utóbbi esetben azonban érdemes megjegyezni, hogy csak az egyik kínál maximális sávszélességet, míg a másik kettő nyolccsatornás módban üzemel.


Forrás: TweakTown [+]

A P55-UD7 esetében a lemezmeghajtókat egy PATA és hat darab SATA-300 interfész várja. Ezt egészítik ki a külső vezérlők, melyek segítségével négy 6 gigabit/s-os SATA és két darab USB 3.0-s port keletkezik. A vezetékes hálózati kapcsolatról két darab Gigabit Ethernet port, míg a perifériákról 14 darab USB 2.0, egy FireWire és két eSATA csatlakozó gondoskodik, a hangokat pedig egy nyolccsatornás hangchip szólaltatja meg.

A Gigabyte P55-UD7 még ebben a hónapban elérhető lesz, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés