Hirdetés

Kétmagos processzorok a Dell új gépeiben

A Dell bejelentette, hogy az Intel első kétmagos asztali processzora, az Pentium Extreme Edition 840 hivatalos bejelentésével közel egyidőben megkezdi két új rendszerének értékesítését: a Dimension XPS Gen5 célközönségét elsősorban a játékosok alkotják, míg a Precision 380-at belépő szintű munkaállomásként pozícionálják.

Az ötödik generációs XPS Intel 955X chipset köré épül, az alaplapon egy-egy PCI Express x16, x4 és x1 foglalat található három PCI-bővítőhely társaságában. A Windows XP Professional vagy Windows Media Center Edition 2005 operációs rendszerrel rendelhető gépben maximum 4 gigabájtnyi DDR2-667 memória helyezhető el.


Dimension XPS Gen5

A Precision 380 alapvetően ugyancsak a Pentium EE és i955X kettősfogatával száll versenybe, ám Pentium 4 600-as processzorokkal is lehet majd kapni. 32 bites operációs rendszer használata esetén 4 GB, míg 64 bites OS-szel (és 2 GB-os modulokkal) 8 GB ECC-s DDR2-533 memória illeszthető a gépbe; ezen lehetőség kiaknázásához a Dell a hamarosan megjelenő Windows XP Professional x86-64 operációs rendszerrel is szállítja az új hardvert. A munkaállomás állítva vagy fektetve is alkalmazható, sőt rackszekrénybe is szerelhető.


Precision 380

A Dell egyelőre nem hozta nyilvánosságra, mikor kezdi szállítani új számítógépeit, mint ahogy pontosabb specifikációk sem állnak egyelőre rendelkezésre – igaz, online rendelés esetén a vásárlók hagyományos módon viszonylag szabadon alakíthatják ki a végleges konfigurációt. Az XPS Gen5 ára Észak-Amerikában 2999 dollárnál fog kezdődni, a Precision 380 árszabásáról a következő hetek folyamán fognak adatokkal szolgálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés