Hirdetés

Két változatban kerül piacra az új Xbox

A mai nappal a Microsoft közzétette következő generációs Xbox 360 konzoljának ajánlott fogyasztói árát, és újabb részleteket hozott nyilvánosságra a piacra kerülő termékről. A redmondi óriás ezzel pontot tett a találgatások végére; az új konzol lényegében az előzetes híreszteléseknek és spekulációknak megfelelően két változatban fog megjelenni; a számos extrával csomagolt Premium modell 399,9 eurós (kb 98 000 Ft), míg a standard (Core System) típus 299,9 eurós (kb 73 000 Ft) javasolt fogyasztói áron kerülhet a boltokba. A konzolok felépítésével kapcsolatban egyúttal bizonyossá vált, hogy csak a drágábbik modell tartalmaz majd merevlemezt, és kezdetben ez a típus is csak DVD-olvasóval lesz szerelve.

A két modell közül a Premium változat többek között egy eltávolítható, 20 GB kapacitású merevlemezzel, egy 10 méteres hatósugáron belül működő vezeték nélküli kontrollerrel, egy headsettel, illetve komponens HD-AV kábellel csomagolva érkezik, mindemellett a drágábbik változat vásárlói ingyenesen igénybe vehetik az Xbox Live szolgáltatást, melyen keresztül chatelhetnek a többi konzoltulajdonossal, illetve számos extra tartalomhoz juthatnak hozzá (demó, trailer letöltések stb).

A 299,9 euróba kerülő Xbox 360 „Core System” csak a legszükségesebb kiegészítőket fogja tartalmazni, így aki ezt a típust választja, annak le kell mondania a merevlemezről és a headsetről, illetve meg kell elégednie egy vezetékes kontrollerrel, ugyanakkor ezek a kiegészítők később is megvásárolhatók, igaz lényegesen rosszabbul jár, aki utólag bővíti ki szeretett konzolját, ugyanis csak a merevlemez 100 euróba (kb 25 000 Ft) kerül, míg a vezeték nélküli vezérlőért 45, a headsetért 20 eurót kell fizetni (rendre kb. 11 000 és 5000 Ft).

Az új konzol tehát még karácsony előtt megjelenik az európai piacon, ugyanakkor mint lapunk megtudta, a Microsoft magyarországi leányvállalata – a korábbi modellhez hasonlóan – egyelőre nem tervezi a termék hazai piacra történő bevezetését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés