Hirdetés

Ellopták az XBox 360 prototípusait

Ismeretlenek összesen tíz komplett Xbox 360 fejlesztői kitet – melyek mindegyike tartalmazott egy fejlesztési fázisban lévő játékkonzolt is – tulajdonítottak el augusztus végén Németországban. A karácsonyi szezonban debütáló konzolok prototípusai Hongkongból érkeztek Németországba, ahonnan a csomagokat különböző szoftverfejlesztőcégeknek szállították volna tovább, ám egy düreni raktárban nyoma veszett tíz küldeménynek. A nyomozati szervek szerint a nyár végi időszakban internetre került XBox 360 fotók egy része összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel – írja a Der Spiegel.

A hatóságok által kiadott meglehetősen szűkszavú közleményből a fentieken túl mindössze annyi derült ki, hogy az osztrák és német rendőrség közösen nyomoz az ügyben, és a nyomozók több házkutatás során mindeddig csak három eltűnt példányra bukkantak rá a németországi Troisdorfban, illetve Ausztriában.

A bűncselekmény két aspektusa miatt is kínos következményekkel járhat a játékkonzolt gyártó Microsoftra nézve. Bár aránylag kicsi rá az esély, hogy a konzol részleteiről az eset által bővebb információkhoz juthatott a konkurencia, ugyanakkor az ipari kémkedés is felmerülhet az indítékok között, mindemellett a Microsoft közleménye szerint a debütálást követő néhány hónapban százas nagyságrendben érkeznek majd a játékok az új konzolhoz, így fennállhat a veszély, hogy az XBox 360 lemezek másolásvédelmi rendszerét még a piaci megjelenés előtt feltörik, ezzel dollármilliókban mérhető kárt okozva a redmondi vállalatnak és szoftverfejlesztő partnereinek.

Előzmények

Hirdetés