Hirdetés

Averatec 6200: DVD-lejátszó vagy noteszgép

A notebookjai és tábla-PC-i révén egyre nagyobb ismertségre szert tevő amerikai Averatec 6200-as szériájával Európában is igyekszik megvetni a lábát. A 6200-asok különlegessége, hogy operációs rendszer indítása nélkül használhatók DVD-lejátszóként – így akár három film megtekintésére elegendő energiát biztosít az akkumulátor. A mozgókép megjelenítésére egy 1280x800 pixel felbontású, szélesvásznú 15,4 hüvelykes kijelző szolgál. Kézenfekvőnek tűnik, hogy MP3-fájlok és audio-CD-k is meghallgathatók ebben az üzemmódban. A multimédiás funkciók a – használaton kívül a PCMCIA aljzatba rejthető – távirányítóval a karosszékből is vezérelhetők.

A PC-ként használt noteszgép amúgy nem mondható energiatakarékosnak: az AMD Athlon XP-M 2400+ processzorra és SiS M741 chipsetre épülő rendszer üzemideje mindössze másfél óra. Némileg kárpótol ezért a jó felszereltség, és az 1149 euróval kedvezőnek mondható ajánlott ár.

Az első típus 512 MB DDR 333 memóriával, 60 GB-os merevlemezzel, DVD/CD-RW kombómeghajtóval kerül forgalomba. Interfészei megfelelnek a mai elvárásoknak (802.11g WLAN, Fast Ethernet, modem, négy USB 2.0 port, VGA-, S-Video-, audiokimenet, mikrofoncsatlakozó), talán csak a FireWire-t hiányolhatjuk. A készülék tömege 2,66 kilogramm.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés