Hirdetés

Két új Hydra lapkás alaplap érkezik az MSI-től

Két új alaplapot leplezett le az MSI, amelyek az eltérő gyártóktól származó videokártyákat is képesek kezelni egyszerre, köszönhetően a Lucidlogixnak. A Lucid érdekes megoldásáról az első hírek több mint három éve érkeztek, és azóta az ötletből és elgondolásból kézzelfogható termék lett, a Hydra SoC. Az első, Hydra 100-at rövidesen a Hydra 200 váltotta tavaly ősszel, ami a most megjelent MSI P55A Fuzion és 870A Fuzion alaplapokon is megtalálható. A gyártónak persze már nem az első ilyen termékéről van szó, korábban a Big Bang szériában is jelentek meg Hydrás alaplapok, illetve a CeBIT-en is bemutatkozott egy.

MSI P55A Fuzion [+]

MSI P55A Fuzion [+]
MSI P55A Fuzion [+]

A Hydra 200 (LT22102) SoC-re épülő lapok tehát lehetővé teszik, hogy egyszerre használjunk NVIDIA és ATI videokártyákat, de természetesen két azonos gyártótól való kártya is alkalmazható, ahogy a „normál” alaplapoknál. A két ATX-es termék közül a 870A AM3 foglalattal rendelkezik, míg a P55A nem túl meglepő módon Intel processzorokkal használható, LGA 1156 foglalattal látták el. Mindegyikük 8+2 fázisos tápellátású, a komponensek (kondenzátorok, fojtótekercsek) pedig megfelelnek a katonai szabványoknak is. Két x16-os és két x1-es PCI Express foglalat található rajtuk, amiket a P55A-nál kettő, a másiknál pedig egy PCI sín egészít ki. Négy darab DDR3 slot van mindkettőn, továbbá hat 3 Gbps-os és két 6 Gbps-os SATA aljzat, illetve két 3.0-s USB port kapott még helyet rajtuk, de van Gigabit Ethernet csatlakozó és nyolc csatornás hangkimenet is.

MSI 870A Fuzion [+]
MSI 870A Fuzion [+]

Az MSI Hydra 200-as alaplapjai előrendelhetőek már, az AMD-s 870A Fuzion 154 euróba ($160) kerül, az Inteles P55A Fuzion pedig 188-ba ($190).

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés