Hirdetés

Dollármilliókhoz jutott a LucidLogix

Az izraeli Lucid Information Technology 2003-ban kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy olyan vezérlőt, ami több grafikus processzor esetén elosztja a feladatokat a meglévő GPU-k között. A Hydra 100 jelzésű lapkát az Elsa Vridge Q8 nevű rendszerben lehetett látni, míg a Hydra 200 hivatalos bemutatója az elmúlt év végén volt. Utóbbi termékre az MSI két alaplapot is épített már, melyek Big Bang Trinergy és Big Bang Fuzion néven kerültek forgalomba, emellett már készül az AMD platformra épülő változat is.

A Hydra motor az API rajzolási parancsait kezeli, majd ezekből egy független feladatlistát készít, amelynek elemeit különböző grafikus processzorokon futtatja. A lapka RISC processzora folyamatosan elemzi a feladatok végrehajtási idejét, ezzel megelőzve az eltérő teljesítményű grafikus chipek túlterhelését vagy kihasználatlanságát. A teljes képkocka elkészítéséhez a chip lekéri a kezelt hardverek frame buffer tartalmát (itt tárolódik az elkészült képkocka), majd azokat összesítve beleírja az elsődleges grafikus processzor frame buffer memóriájába, ami végül megjelenik a monitoron. A háromféle változatban elérhető termék nemcsak az azonos gyártótól származó GPU-kat képes megfelelően kezelni, így tetszőlegesen keverhetők az AMD illetve az NVIDIA kártyái.

Az eddig készült tesztek alatt látható, hogy a rendszer azonos kártyák esetén nagyon jól működik, ám a különböző mixelt konfigurációk alatt akadtak problémák, főleg akkor, amikor két külön gyártótól származó termék került a PCI Express foglalatokba. Ezen természetesen lehet javítani, hiszen a LucidLogix folyamatosan fejleszti s drivereket, amelyek jobb skálázhatóságot és nagyobb kompatibilitást ígérnek. Összességében a Hydra 200 első nekifutásra nem vallott szégyent, amit az is alátámaszt, hogy az eddigi támogatók közül a Rho Ventures, a Giza Venture Capital és a Genesis Partners újabb 8 millió dollárt fektet be a cégbe. Az anyagi segítség a LucidLogix számára nagyon jól jön, hiszen a terméktámogatás komoly erőforrásokat emészt fel, továbbá dolgozni kell a jövőbeli fejlesztéseken is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés