Hirdetés

Késik a Dothan

Az Intel elnöke tegnap, a negyedéves eredmények közzététele kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: néhány hónapot késik a következő generációs, jelenleg Dothan kódnéven ismert Pentium M processzor megjelenése. Paul Otellini közölte, hogy a validáció során egy komolyabb hibát fedeztek fel a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott lapkában, amelyet ezért részben át kell tervezni.

A Dothan a vállalat útiterve szerint februárban jelent volna meg, ám a módosított menetrend szerint csupán a második negyedévben kerül piacra. Amint az ismert, a Dothan 90 nanométeres technológiával készül, és megnövelt, 2 Mbyte méretű másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A korábbi hírek szerint az Intel három standard változatot dob piacra az új Pentium M processzorból, 1,6, 1,7 és 1,8 GHz-es sebességgel.

Otellini egyben elmondta, hogy a Dothan késése nem befolyásolja a szintén 90 nanométeres technológiával gyártott Prescott magos Pentium 4 processzorok premierjét: e lapkák február elején kerülnek piacra. A Prescottot korábban szintén át kellett tervezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés