Hirdetés

ALi: nyitás a Pentium M felé

Az ALi Corporation az elmúlt év utolsó napján sajtóközleményben számolt be arról, hogy jogot szerzett az Intel Pentium M processzorok támogatására. A licencmegállapodás értelmében a tajvani gyártó és leányvállalata, az ULi Corporation forgalmazhat a Centrino mobil platform részét képező Pentium M processzorral kompatibilis mobil lapkakészleteket. A Pentium M-hez az Intel mellett az ATI Technologies és a Silicon Integrated Systems (SiS) készít chipkészleteket.

Amint az ismert, a Pentium M mikroprocesszor a Centrino mobil platform egyik alkotóeleme. A platform maga a processzorból, az Intel i855 lapkakészletből és egy Intel által gyártott vezeték nélküli hálózati vezérlőből álló összetevők összefoglaló neve. Az Intel által több százmillió dolláros reklámkampány keretében népszerűsített Centrino márkanevet és logót kizárólag azok a noteszgépek viselhetik, amelyek mindhárom összetevőt tartalmazzák, így a SiS, az ATI és az ALi lapkakészleteire épülő notebookok nem.

A közleményben a mobil piacon erősnek számító ALi elnöke, Chin Wu hangsúlyozta, hogy a licencmegállapodás bizonyítéka az ALi felhasználók iránti elkötelezettségének. A vállalat egyelőre nem jelentette be Pentium M-kompatibilis megoldásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés