Hirdetés

Pentium M lapkakészlet a VIA-tól

A VIA Technologies februárban dobja piacra Intel Pentium M processzorokhoz szánt új lapkakészleteit. A tajvani vállalat egyik szóvivője, Ben Boyden a PC Worldnek elmondta, hogy a termékek PN800 és PN880 néven kerülnek forgalomba. Mindkét modell támogatja a DDR400 memóriamodulokat és integrált UniChrome grafikus maggal rendelkezik, míg a PN880 feltehetően kétcsatornás memóriavezérlőt kap.

Korábban a Pentium M-licenccel szintén rendelkező SiS és ALi is jelezte: rövidesen jelentkezik a Centrino mobil platformmal kompatibilis lapkakészletekkel. Várhatóan alacsony áruk ellenére e megoldások sikere az Intel Centrino márkapolitikája miatt kétséges.

Amint az ismert, a Pentium M mikroprocesszor a Centrino mobil platform egyik alkotóeleme. A platform maga a processzorból, az Intel i855 lapkakészletből és egy Intel által gyártott vezeték nélküli hálózati vezérlőből álló összetevők összefoglaló neve. Az Intel által több százmillió dolláros reklámkampány keretében népszerűsített Centrino márkanevet és logót kizárólag azok a noteszgépek viselhetik, amelyek mindhárom összetevőt tartalmazzák, így a SiS, VIA, az ATI és az ALi lapkakészleteire épülő notebookok nem.

Az Intel a második negyedévben frissíti a platform infrastruktúráját, ekkor jelenik meg az Alviso kódnéven ismert chipset, amely támogatja a DDR2 memóriamodulokat és a PCI Express interfészt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés