Hirdetés

Keresztlicenc-szerződést kötött az AUO és a Samsung

A Samsung Electronics és az AU Optronics (AUO) egy széleskörű keresztlicenc-megállapodásról adott hírt, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok felhasználják a másik fél szabadalmi védettséget élvező technológiáit TFT-LCD (különösképpen LCD TV) és OLED panelek, illetve ilyeneket tartalmazó készülékek fejlesztéséhez. Kommentátorok szerint az első és harmadik legnagyobb panelgyártó szövetsége főként az LG.Philips ellen irányul.

A Samsung néhány napja jelentette be, hogy megkezdődött azon 32 és 40 hüvelykes LCD TV panelek szállítása, melyek immár a második hetedik generációs gyártósorról kerülnek le. Az AUO-nak egyelőre nincs hetedik generációs gyártósora, azonban kedvező árú termékei számos gyártó készülékeiben megtalálhatók, szabadalmainak jelentős része is éppen költségcsökkentő eljárásokat ír le.

Az OLED technológiát illetően egyelőre nem nyilatkoztak az együttműködés tartalmáról. A Samsungnak e téren más fontos partnerei is vannak, így például egy tavaly áprilisi megállapodás értelmében a Universal Display Corporation PHOLED technológiáját is felhasználhatja saját aktív-mátrix OLED kijelzőiben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés