Hirdetés

Ramiris Dealer Nap - Belinea újdonságok

A Belinea monitorok 1991 óta vannak jelen a piacon. A márka Németországban kezdte pályafutását, mostanra 23 országban vannak jelen, a tavalyi évben már 1,2 millió monitort értékesítettek. Magyarországon is népszerűek jó ár/teljesítmény arányú, kedvező garanciális feltételekkel árusított monitoraik.

Az idei évben már szinte teljesen leállt a CRT-monitorok forgalmazása, és lassan a 15 hüvelykes LCD-k is visszaszorulnak, A Belinea is csak egy modellt szállít még, a 10 15 55-öt, igaz, ezt két színben is. Legnagyobb forgalma jelenleg a 17 colos TFT-knek van. A 19 colos kijelzők is egyre elérhetőbbé válnak, úgyhogy a jövő évre a forgalom megduplázódását várják ebben a kategóriában. Minden méretben egyaránt megtalálhatóak belépőszintű és felsőkategóriás termékek is.

A Belinea bemutatta új marketingfogását, a monitorok D&i címkével való jelölését, ami annyit tesz: „design and innovation by Belinea”. Dizájn alatt egy jellegzetes, letisztult, sallangmentes formavilágot értenek, amely a funkcionalizmusra fókuszál, és messziről felismerhetővé teszi ezeket a monitorokat; az innováció pedig négy extra funkció meglétét jelenti, ezek a 8 ms válaszidő, a DVI-D csatlakozó, a beépített USB hub és a hangszóró. Jelenleg minden méretkategóriában egy, azaz összesen három új modell büszkélkedhet ezzel a címkével: a 10 17 20, a 10 19 25 és a 10 20 35 W kijelzők.


D&i design, normál és wide-screen kiadásban

A 10 20 55 W (W, azaz wide) high-end modell, amely a Belinea monitorok összes extra funkcióját felsorakoztatja, október elejétől lesz kapható az országban. A szélesvásznú, 20,1"-os kijelzőt 300 cd/m2 fényerejű MVA panellel szerelték, tipikus kontrasztaránya 800:1, válaszideje 8 ms (grey to grey), betekintési szöge pedig mindkét tengely mentén 178 fok. A D&i jelzés által deklarált funkciókon túl elforgatható (pivot), magassága állítható, és a TCO'03 ergonómiai osztályba tartozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés