Hirdetés

Kémfotó a Radeon HD 5670-ről

Az AMD az idei évben sikeresen bemutatta az Evergreen termékcsalád combosabb modelljeit, melyek közül a középkategóriába a Radeon HD 5700, a felsőbe a HD 5800 sorozat nevez, míg a csúcsot a HD 5970 képviseli. Természetesen az invázió ezzel nem ért véget, ugyanis 2010 elején a DirectX 11-es Radeonok az olcsóbb régiókat is megtámadják.


Forrás: TechConnect

Az OEM gyártók már megkapták a Radeon HD 5670 mintapéldányait, melyről derék külföldi kollégák már készítettek egy kémfotót is. A terméknek első ránézésre nagyon egyszerű kinézete van, így borítékolható, hogy a gyártási költségek rendkívül alacsonyak. A hűtő alatt a Redwood kódnevű lapka bújik meg, mely a TSMC 40 nm-es gyártósorain készül. A pontos specifikációk egyelőre ismeretlenek, de állítólag 400 shader processzort tartalmaz a chip. A shader blokk felépítése szintén kérdéses, ugyanis beszélhetünk öt darab 80 utas, vagy tíz 40 utas shader tömbről. Utóbbi elgondolás hatékonyabb dynamic branchinget és textúrázó teljesítményt kínál, de több tranzisztorba is kerül, ami természetesen növeli a grafikus processzor méretét. A fedélzeti memória a referenciamodellnél várhatóan 1 GB kapacitású lesz, és GDDR5 lapkákra fog épülni. Az órajelekről keringő pletykákat sem érdemes véglegesnek tekinteni, de jó esély van a 775 MHz-es mag- és a 4 GHz-es effektív memória-órajel elérésére.

A Radeon HD 5670 nem használ külső tápcsatlakozót, így fogyasztása a kategóriájához mérten van kialakítva. Az árazásról egyelőre korai beszélni, de az árcédulára biztosan 100 dollár alatti összeget írnak. A belépő szint sem marad DirectX 11-es kártya nélkül, oda a Cedar lapkára épülő megoldások fognak befutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés