Hirdetés

A vártnál sokkal több Radeon HD 5000 fogyott

Nemrég publikáltuk, hogy az AMD egy összesítés alkalmával 800 000 leszállított DirectX 11-es Radeont számolt, így jó esély volt az év végi egymilliós álomhatár elérésére. Nos, a TSMC is beleszólt a kalkulációba, ugyanis végre járható ösvényre lelt a 40 nm-es gyártósorokat illetően, így jelentősen tudta növelni a legyártott lapkák számát. Ez jót tett a vörös oldalnak, ugyanis az ünnepi szezonban rengeteg rendelést tudtak teljesíteni, így az év végi összesítés alkalmával kiderült, hogy kétmilliónál is több HD 5000-es Radeon hagyta el a partnerek raktárait.

Persze az igazi invázió csak most jön, ugyanis a notebookok piacán is bemutatkozott a Manhattan névre keresztelt termékcsalád, mely természetesen támogatja a DirectX 11-et. A CES azonban további érdekességeket tartogatott a mobil vonalon, előkerült egy Radeon HD 5830 névre keresztelt XGP modul, mely a Juniper lapkára épül és egy külső PCI Express 2.0 interfészen kommunikál a megfelelő masinákkal. Az egység természetesen támogatja az Eyefinity technológiát, így három monitor meghajtására is képes.


Forrás: LegitReviews

A LegitReviews egy videót is publikált az XGP modulról, ahol működés közben is megtekinthető a rendszer. A megjelenésről egyelőre nincs pontos információ, de várhatóan még az első negyedévben az üzletekbe kerül.

A Mobility Radeon HD 5000 széria is új tagokkal bővült, bár a friss modellek tegnap jelentek meg, a HD 5145-nek és 5165-nek nem csapott túl nagy hírverést a gyártó. Ezek a megoldások tulajdonképpen a HD 4000 család RV710 és RV730 kódnevű lapkáira épülnek, így csak a DirectX 10.1-et támogatják. Úgy látszik, az NVIDIA által megindított, átnevezésekre épülő marketing ragályos, és az olcsó notebookok esetében a vörös oldal is megpróbálja kihasználni a nagyobb számozásban rejlő lehetőségeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés