Hirdetés

Jövőre térhet vissza a HEDT-piacra az Intel

A Sapphire Rapids lesz a hosszú szünet utáni első dobás.

Az év elején írtunk arról, hogy az Intel visszavezeti magát a HEDT-piacra, most pedig megérkezett az első konkrétumnak felfogható információ, ugyanis a VideoCardz által megszerzett útiterv alapján a Sapphire Rapids lehet a rég pihentetett termékskála új képviselője.


(forrás: VideoCardz) [+]

A nyilvánosságra hozott dián a következő esztendő második negyedévére van beírva a W790-es vezérlőre épülő platform, de azt még nem tudni, hogy hány maggal lehet számolni. Nem kizárható, hogy az Intel lemásolja az AMD fejlesztési modelljét, vagyis konkrétan a szerverpiacra tervezett tokozást hozzák le, csak éppen a memóriavezérlők egy részétől megszabadulnak. Ez a Ryzen Threadripper sorozat esetében azért működik nagyon jól, mert maga a tokozás ugyan bonyolult, tehát nem mondható olcsónak, de az igazán drága az alaplap routingja. Viszont ha a memóriavezérlők fele nincs kivezetve, akkor azokkal a nyomtatott áramköri lapon nem is kell foglalkozni, így a legnagyobb költségnövelő tényezőtől részben meg lehet szabadulni.

Ugyanezt eléggé könnyen eljátszhatja az Intel, ami egy gyors visszatérést eredményezne számukra a HEDT-piacra. Mindez már a szóban forgó szegmensre nézve is hasznos lehet, hiszen ezt az AMD jelenleg teljesen leuralja a Ryzen Threadripperrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés