Hirdetés

Idén ősszel bezár a Silicon Lottery

A processzorpiacon bekövetkező változások megsemmisítő hatással voltak a cégre.

A Silicon Lottery talán sok olvasónknak lehet ismerős, ugyanis a vállalat egészen egyedi szolgáltatásokat nyújtott a piacon. Többek között előtesztelték a kereskedelmi forgalomba kerülő processzorokat, így az egyes modellekre meghatározott tuning biztosnak számított, de rendkívül népszerű volt a delid szolgáltatásuk is, amelynek keretében a processzor fémkupakja alatti gyári hőelvezetőt jobbra cserélték.

Az utóbbi időben a vállalat szolgáltatásai az Intel processzorai köré épültek, mivel az AMD a Ryzen sorozattal forrasztást alkalmazott a fémkupak felhelyezésénél, illetve az új, AVFS feszültségskálázással nagyon sok tartalékot nem is hagytak a rendszerekben, ráadásul a tuning sem volt direkten belőhető, hiszen számított az is, hogy milyen környezeti hőmérséklet mellett működik az adott processzor. Így tehát a Silicon Lottery leginkább az utóbbi pár Intel Core generáció kupaktalanításából, valamint válogatásából élt meg, de a Rocket Lake sorozattal az Intel is elkezdte nagyon válogatni a saját lapkáit, nem sok mozgásteret hagyva az erre szakosodott piaci szereplőknek. Ráadásul a Santa Clara-i óriáscég is kezd visszatérni a forrasztáshoz, ami a delid jelentőségét is csökkenti.

A fentiekkel olyan mértékben megváltozott a piac képe, hogy a Silicon Lottery kénytelen lehúzni a rolót, amit október 31-én meg is tesznek, ugyanakkor a leadott, delidre vonatkozó rendeléseket még teljesíteni fogják, ha az adott processzor november 30-ig beérkezik hozzájuk.

A cég megjegyezte, hogy ha a piac újra kedvezőbb lesz az efféle szolgáltatások számára, akkor nem tartják kizártnak, hogy visszatérnek, tehát a búcsú nem feltétlenül végleges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés