Hirdetés

Jönnek a 10.000-es fordulatszámú IDE merevlemezek

A Western Digital volt az első cég, mely 7.200 rpm fordulatszámú, asztali PC-kbe szánt merevlemezeket gyártott, ők ajánlottak elsőször 8 MB gyorsítótárat ugyanennek a szegmensnek. Most pedig egy újabb, a szerverek világából ismert előnyt ültetnek át "egyszerű", asztali PC-kbe szánt merevlemezekbe, szintén világelsőként. Február 11-én ugyanis bejelentik az első 10.000 rpm fordulatszámú merevlemezt, mely nem szerverek számára készül.

A cég új termékvonala 10.000 rpm fordulatszámot, dinamikus folyadékos csapágyazású motort, 8 MB gyorsítótárat, Serial ATA-150 csatolófelületet ajánl. S ha mindez nem lenne elég, egy japán weboldal szerint a WD ezekre a termékekre 5 év limitált garanciát nyújt! A kérdés persze automatikusan beugrik: mibe fog kerülni egy ilyen csúcstermék? Sajnos erről még nincs hír.

Az biztos, hogy ezek a jellemzők jelentős teljesítménynövekedést hoznak majd a jelenlegi merevlemez generációhoz képest, s a Western Digital neve valószínűleg jobban fog csengeni a hardver megszállottjainak fülében (nem mintha most nagy lenne a gond..).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés