Hirdetés

Jön az X-Micro mp3-as zsebtévéje

Éppen csak televízióadások vételére nem alkalmas a tajvani X-Micro napokban bejelentett új médialejátszója, mely a hagyományos, USB felületen keresztül kommunikáló, zsebben (vagy nyakba akasztva) hordható mp3-lejátszók funkcióját kiegészíti a videomegjelenítés lehetőségével is. Az mp3, wma és wav hangformátumokat támogató eszközt extraként egy meglehetősen apró, 65 000 színű OLED kijelzővel látták el, amin keresztül a működésről tájékoztató feliratokon túl – bélyegnyi nagyságban – a flash memóriában tárolt videofelvételek és fotók is megtekinthetők.


Zsebben hordott videó: csak sasszeműeknek!

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a márciusban megjelenő, FM rádióként és diktafonként is funkcionáló lejátszó pontosan milyen video- és képformátumokat támogat majd, illetve a hangkimeneten kívül lesz-e a készüléken analóg videojel-kimenet, vagy a képanyagokat, videofilmeket és klipeket csak és kizárólag az apró kijelzőn csodálhatják majd meg a vásárlók.

Annyi azonban már most bizonyos, hogy az X-Micro Video MP3 áramellátásáról egy beépített lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely egy feltöltéssel (az akkumulátor az USB porton keresztül töltődik) tíz órányi zene, illetve négy órányi videó lejátszását teszi lehetővé. Az új médialejátszó memóriakapacitástól függően három változatban kerül majd forgalomba; a 256 megabájtos háttértárral ellátott példány mellett az 512 MB-os, illetve 1 GB-os modell képezi majd a család három tagját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés