Hirdetés

Új médialejátszók a TrekStor palettáján

A TrekStor több újdonsággal készült a hannoveri CeBIT kiállításra; ezek közül a legkisebb az i.Beat cube zenelejátszó 53 x 22 x 22 milliméteres méretével és 23 grammos tömegével. A készülék MP3, WMA és OGG Vorbis fájlok megszólaltatására képes, és diktafonként is igénybe vehető. A jó hangzást egy – öt előre beállított sémával rendelkező – equalizer és az SRS WOW támogatása biztosítja.

Típustól függően 256, 512 MB vagy 1 GB kapacitású flash tárolója USB 2.0 interfészen keresztül tölthető fel; az energiaellátásról egy AAA méretű elem gondoskodik akár 16 órán keresztül. Az ID3 tagek megtekintését és a menüben való navigációt egy hétféle színű háttérvilágítással ellátott LCD-kijelző teszi lehetővé. A gyártó a lejátszó mellé csomagolja a Magix MP3 Maker SE szoftvert is. Az i.Beat cube 159 eurótól vásárolható meg.


i.Beat cube

Zenelejátszó és diktafon funkciói mellé az i.Beat organix sztereó FM-rádiót is kapott, kijelzője pedig egy mostohább fényviszonyok között is jól olvasható OLED-panel. A robusztus magnéziumötvözet házban ezúttal egy Li-polimer akkumulátor kapott helyet, amely akár 25 órás folytonos zenehallgatást tesz lehetővé.

A jó – és egyéni ízlés szerinti – hangzás kedvéért itt is megtaláljuk az equalizert és az SRS WOW-támogatást, sőt a gyártó ez alkalommal a fülhallgatón sem spórol, s egy Sennheiser MX300-ast mellékel a készülékhez. Fülhallgatóból egyébként a dupla kimenetnek köszönhetően kettő is csatlakoztatható, tovább fokozva adott esetben a társas együttlétek meghittségét. A 75 x 32 x 16 mm-es, 40 grammos lejátszó USB 2.0 porton kapcsolható a PC-re, akkuja is így tölthető fel. Tárolója ugyancsak 256, 512 MB vagy 1 GB; kezdő ára 169 euró.


i.Beat organix

Harmadikként az i.Beat vision mutatkozik be, amely MP3, WMA, OGG Vorbis audiofájlok lejátszásán kívül kis képernyőjének köszönhetően MPEG-4 videók és JPEG képek megtekintését is szolgálja. A kijelző egy 1,3 hüvelykes TFT-panel 160x120 pixeles felbontással és 260 ezer szín megkülönböztetésének képességével – ettől persze nem szabad a képminőség tekintetében csodát várni, amihez még az is hozzájön, hogy a fájloknak egy 256 MB – 2 GB kapacitású flash tárolón kell helyet szorítani.

Az említetteken kívül diktafon funkciót és FM rádiót találunk a mindössze 75 x 35 x 14 mm-es készülékben, s természetesen adott az SRS WOW és az equalizer is. Kellemes extra az USB host (OTG funkció) jelenléte, amelynek segítségével más eszközökről, például digitális kamerákról közvetlenül az i.Beat-re menthetők az adatok. A táplálásért itt ugyancsak USB-porton keresztül tölthető Li-polimer akku felel; a mellékelt szoftverek között videokonvertáló is helyet kapott. Az i.Beat vision március végén kerülhet az üzletekbe fehér és vörös színben, tárolókapacitástól függően 159 (256 MB), 199 (512 MB), 249 (1 GB) és 349 eurós (2 GB) áron.


i.Beat vision

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés