Hirdetés

Hordozható multimédiás mindenes az Archostól

A következő napokban kerül az üzletekbe az Archos legújabb hordozható multimédiás készüléke, amely azzal tűnik ki a számos gyártó kínálatában megtalálható médialejátszók közül, hogy rögzíteni is képes külső forrásból származó zenét és videókat.

Az AV700 jelzést viselő eszköz 7 hüvelyk képátlójú, széles kijelzővel rendelkezik, amelyen DivX 4.x/5.x, MPEG-4 és (akár jogvédett) WMV mozgóképek tekinthetők meg. A támogatott maximális felbontás MPEG-4 SP formátum esetében PAL rendszereknél 720x576 pixel (25 fps), NTSC rendszereknél 704x480 pixel (30 fps), WMV9 esetében pedig 352x288 pixel (30 fps). Az AV700 ezeken kívül WMA és MP3 tömörítésű zenét játszik le, valamint JPEG-képeket is meg tud jeleníteni; a fájlokat típustól függően 40 vagy 100 GB kapacitású merevlemezén tárolja.

A készülékhez mellékelt dokkolóállomás segítségével műholdvevőről, tévéről vagy DVD-lejátszóról származó anyagok – akár előre programozott – rögzítésére is mód van, a videojel rögtön MPEG-4 SP, míg az audiojel sztereó MP3 formátumban kerül a winchesterre. Természetesen a fájlok tévékészüléken is visszanézhetők. Csupán hang felvételekor tömörítés nélküli rögzítést is lehet választani.

Számítógépre USB 2.0 interfészen kapcsolható a lejátszó, s mivel USB-hosttal is ellátták, így a PC megkerülésével másolhatók rá adatok bármely USB-s háttértárként bejelentkező eszközről, így digitális kameráról vagy külső merevlemezről.

Az Interneten vásárolt vagy kölcsönzött, jogvédett WMA és WMV fájlok egyszerűen továbbíthatók az Archos lejátszójára, az ugyanis automatikusan képes szinkronizálni a Windows Media Player 10-es változatával.

A gyártó feláras szolgáltatásként mini játékvezérlőt, illetve a netről letölthető, Mophun motorra épülő játékokat kínál a könnyed műfaj kedvelőinek. Az AV700 dobozába az említett dokkolóállomáson kívül audio-, video- és adatkábeleket, fülhallgatót, távirányítót, hordtáskát és hálózati adaptert/akkutöltőt csomagolnak. A 40 GB-os merevlemezzel ellátott változat 599, míg a 100 GB kapacitású 899 eurós ajánlott áron lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés