Az eddig ismertnél nagyobb lehet a PlayStation 4 előnye a konzolpiacon?

2017 végéig csupán nagyjából 30 millió gépet értékesített a Microsoft, legalábbis az Electronic Arts szerint.

A konzolok piacán nehéz összehasonlítani az eladásokat, ugyanis a Microsoft ezeket egy ideje nem közli publikusan. Emiatt csak becsült adatokra lehet támaszkodni, amelyek nem feltétlenül pontosak, ugyanakkor az Electronic Arts a pénzügyi eredményeiket közlő konferenciáján váratlanul elkotyogott két számot. Ezek persze nem frissek, hiszen csupán a 2017-es esztendő végéig mért adatokról van szó, de alapvetően kiderült, hogy a PlayStation 4 konzolokból a 73,6 millió került eladásra az említett időszakig, miközben a Sony és a Microsoft összesített eladása 103 millió körül volt. Ez azt is jelenti, hogy az Xbox One konzolcsalád eredménye 29,4 millió körül lehet.

A Microsoft rekordsebességgel reagált is a kellemetlen elszólásra, és a Variety cikkére reagálva elmondták, hogy a közölt eladási adatok pontatlanok, de nem határozták meg, hogy milyen irányba, illetve mennyivel kellene kiigazítani ezeket a pontos kép érdekében.

Valószínűleg a Microsoft a jövőben sem fogja publikus formában bejelenteni a pontos eladásokat, vagy a sajtó legjobb esetben is ezekre a pontatlan adatokra tud csak hagyatkozni.

Az Electronic Arts egyébként nem biztos, hogy áthágta volna a szabályokat, ugyanis a PlayStation 4, illetve az új Sony és Microsoft gépek összesített eladásáról beszéltek, az már más kérdés, hogy innen nagyon egyszerű kiszámolni csak az Xbox One rendszerek eladásait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés