Az Xbox One X lesz a Microsoft megmentője Japánban?

Végre utat talált a redmondi óriáscég a makacs japánok szívéhez?

Amióta az Xbox létezik a Microsoft próbál betörni a Japán piacra. Ebből eddig annyi jött össze, hogy megjelentek a cég konzoljai a szigetországban, de komoly eladásokat azért egyik sem produkált. Az esély persze megvan az áttörésre, hiszen az Xbox One X a világ legerősebb konzoljának számít, 4K-val, HDR-rel, ráadásul a Blu-ray tartalmak szempontjából is nagyon kedvező a tudása. Ha nem most, akkor mikor máskor, ez az ideális alkalom az újdonságokra nem túl nyitott japánok nappalijának letámadására.

Ráadásul a híresztelések arról szóltak, hogy a kereskedők a teljes kezdőkészletet eladták, ami tényleg bizakodásra adott okot. Szerencsére az első konkrét adatokra sem kellett sokat várni, ugyanis a Famitsu megtudta, hogy a start pillanatában mennyi Xbox One X került eladásra. A várva várt szám 1639 darab, ami elég lehangoló, főleg a kezdeti hírekhez viszonyítva. Úgy tűnik azonban, hogy azok is igazak voltak, mivel a kezdőkészleteket sikerült teljesen eladni, viszont a kereskedők eleve nem kértek sokat, gondolván a japánok úgy sem vevők erre, így nagyrészt teljesítették az előrendeléseket.

Az Xbox One X csupán az Xbox One S-t teljesítette túl az eladások tekintetében, illetve legyőzte még az előző generációs PlayStation 3-at, illetve a Wii U konzolt is, de ez aligha lehet meglepetés. Csúnyán kikapott viszont a fő konkurensnek számító PlayStation 4 Prótól, amiből a vizsgált időszakban 6028 darab fogyott Japánban.

Nagyon úgy néz ki, hogy az Xbox One X sem hozza majd el az áttörést a Microsoft számára amúgy fontos, de gyakorlatilag bevehetetlen piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés