Hirdetés

Frissül a HP hordozható fotóprintereinek választéka

A HP e hónap folyamán megújítja hordozható fotónyomtatóinak kínálatát. A csúcsra a Photosmart A826 nevű modell érkezik, amelynek érintésérzékeny kijelzője nem csupán a kezelést szolgálja, hanem a szokásosnál több képszerkesztési lehetőséget is biztosít. A 17,7 cm-es színes kijelzőn a főbb funkciók kézzel is kiválaszthatók, de a finomabb műveletekhez stílus áll rendelkezésre. Ennek révén akár rajzokkal, kézzel írt szövegekkel is kiegészíthetők a képek, akinek pedig nem erőssége a szépírás, az virtuális billentyűzetet és többféle betűtípust vehet igénybe a feliratozáshoz. A vörösszem-effektus javításán túl a fotók több mint 200 keret, clipart és grafika segítségével igazíthatók az egyéni elképzelésekhez.

A nyomtatómű tintasugaras technológiával és maximum 4800x1200 dpi felbontással dolgozik, HP Vivera festék felhasználásával. 10 x 15, 13 x 18 és 10 x 30 cm-es képek printelhetők, közülük a legkisebb méret legjobb minőségben 79, leggyengébb minőségben 39 másodperc alatt készül el. A készülék USB 2.0 interfészen számítógépre köthető, illetve PictBridge-kompatibilis kamerákkal önállóan is együttműködik. Emellett rendelkezik memóriakártya-olvasóval, a Bluetooth modul azonban opcionális kiegészítő. A HP Photosmart A826 ajánlott ára 250 euró.

Hasonlóan használható, de csupán 12 cm képátlójú érintésérzékeny kijelzővel és kezelőszervekkel érkezik a Photosmart A626. A nyomtatás felbontása és tempója gyakorlatilag nem változott, és ez a típus is ismeri mindhárom papírméretet, bár egyszerre kevesebb lap rakható adagolójába. A memóriakártya-olvasó, az USB 2.0 interfész és a PictBridge-támogatás megmaradt, csökkent viszont a méret és a tömeg. Az opcionális kellékek listáján a Bluetooth adapter mellett lítiumion akkumulátort is találunk. Az alapcsomag ajánlott ára 179 euró.

Az új modellek közül a legkisebb a Photosmart A526, amelynek tintasugaras nyomtatóműve az előbbiekkel megegyező paraméterekkel bír. A különbség legszembetűnőbben a kijelzőnél mutatkozik meg, mely csupán 6,1 cm-es és nem is érintésérzékeny, így a képek kiválasztása hagyományos gombok segítségével történik. Az elektronika is jóval egyszerűbbé vált, az extrák közül csupán a vörösszem-korrekció maradt meg, ennek megfelelően csökkent a beépített munkamemória mennyisége is. Az önálló működtetést továbbra is PictBridge-támogatás és kártyaolvasó szavatolja, papírméretek közül viszont csak kettő választható: 10 x 15 cm vagy 10 x 30 cm. A 100 eurós nyomtatóhoz külön vásárolható Bluetooth modul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés