Hirdetés

Játékhoz tervezett billentyűzet és egér a Microsofttól

A SideWinder X6 név is jelzi, hogy a Microsoft elsősorban a játékosokat célozza meg új billentyűzetével, amelynek érdekessége, hogy numerikus blokkja a fő rész jobb és bal oldalára egyaránt csatlakoztatható. A számbillentyűk hagyományos módon is használhatók, a kétféle játék üzemmódba váltva viszont programozható gombokká válnak, melyekhez akár bonyolultabb makrók is hozzárendelhetők. A manuális üzemmódválasztáson kívül egy automatikus profilváltó is rendelkezésre áll, amely az előzetes beállításoknak megfelelően az éppen futó alkalmazáshoz igazítja a klaviatúra kiosztását és funkciógombjainak működését.

Microsoft SideWinder X6
[+]

A SideWinder X6 standard billentyűi vörös, a programozhatók pedig borostyánsárga háttérvilágítást kapnak, a WASD gombokat külön is kiemelik. Játékonként legfeljebb 90 makrót lehet felvenni, melyek között gyakori chatüzenetek is lehetnek, és maximum négy gomb úgy is beállítható, hogy egyszeri megnyomás után folyamatosan végrehajtódjon a hozzájuk társított akció (Cruise Control). Az extra – egyebek mellett multimédiás – gyorsbillentyűk között olyan is található, amely a Windows Vista Games Explorerét (játékkezelőjét) indítja el a kívánt játék kiválasztásához; a hangerő és a háttérvilágítás erősségét tekerőgombokkal lehet szabályozni. A SideWinder X6 október elejétől lesz megvásárolható 17 990 forintos ajánlott áron.

Microsoft SideWinder X5 Mouse

Új egeret is bemutatott a Microsoft SideWinder X5 néven. Az eszköz másodpercenként 7080 letapogatást végez, és maximum 20g gyorsulás mellett őrzi meg precizitását. Lézeres szenzora 2000 dpi felbontású, de gombnyomásra további öt felbontás választható. Öt programozható gombja és egy a Vista játékkezelőjét elindító gyorsgombja van, szoftveres úton itt is rögzíthetünk egyedi makrókat. Az USB csatlakozós egér szeptember közepétől kapható 13 990 forintos ajánlott áron, mely 3 év korlátozott garanciát foglal magában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés