Hirdetés

Ismét pókokkal és harapós halakkal játszik a Razer

Bejelentette új, játékosoknak szánt billentyűzetét és fejhallgatóval egybeépített mikrofonját a hardcore gamerek körében nagy népszerűségnek örvendő Razer. Az újdonságok a sikeresnek mondható elődökhöz hasonlóan agresszív pókfajták és ragadozó halak nevét viselik – a klaviatúrát Lycosának (farkaspók) hívják, a headset pedig Piranha márkanéven kerül a boltokba.

A Lycosa egyik különlegessége, hogy a Microsoft és a Razer kooperációjában készült Reclusa billentyűzethez hasonlóan minden gombján kék háttérfényt kaptak a karakterek, ám a háttérvilágítást úgy is beállíthatja a felhasználó, hogy csak az FPS játékoknál sűrűn használt WASD kombináció látszódjék a sötétben. A leszerelhető tenyértámasszal rendelkező, teljesen egyenes vonalú billentyűzet a Tarantulához hasonlóan mikrofonbemenettel és fejhallgató-kimenettel is rendelkezik, továbbá egy USB kapu is található rajta további perifériák csatlakoztatásához.

A csúszásgátló anyaggal bevont gombokkal ellátott Lycosa a cég nemrég leleplezett Lachesis egerénél is alkalmazott 1000 Hz Ultrapolling nevű technológiát alkalmazza, mely az USB porton keresztül továbbított adatok gyorsabb feldolgozását hivatott elősegíteni – ezzel magabiztosabb és pontosabb irányítást ígérve a játékosoknak. A billentyűzet több hasonló társával megegyezően tíz gombkombináció-profilt képes eltárolni memóriájában, és ezeket akkor is megőrzi, ha a beviteli eszközt olyan gépen használják, melyre nincs telepítve a Razer vezérlőprogramja.

A Razer a Lycosával együtt dobja piacra új, Piranha nevű sztereó headsetjét, mely a szokásos felépítést követi, azaz lehajtható mikrofont, és mikrofon-némítóval kiegészített hangerőszabályzót kínál. A háromméteres kábellel ellátott Piranha 32 ohmos impedanciájú sugárzói a gyártócég által közölt adatok szerint a 18 és 22 000 Hz közti frekvenciatartományban képesek megszólaltatni a hangot.

A Lycosa és a Piranha októberben kerülhet világszerte forgalomba, a tengerentúlon egységesen 79 dollárt kérnek majd értük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés