ITX alaplap integrált ATI grafikával

Mifelénk nemigen ismert a PC Partner név, ami nem is csoda, hiszen a kínai vállalat által gyártott alaplapok 80 százaléka, ATI chipes videokártyáinak pedig 50 százaléka más márkanevek alatt kerül piacra. A gyártó kínálatában ATI, Intel és VIA chipsetek köré épülő alaplapok széles választéka szerepel, melyek között – amint a Hexus.net rámutat – található egy kisméretű gépek építésére kitűnően alkalmas, ITX méretű modell is.


Forrás: Hexus.net

Az RC410IS7-Z02C jelű alaplap szíve egy Radeon Xpress 200 (RC410 + SB450) lapkakészlet, mely Socket 775 foglalatba illeszkedő, 533 vagy 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel processzorokat támogat. A legfeljebb DDR2-667 sebességű memóriamodulok számára két aljzat áll készenlétben. Minthogy a lapon csak egy PCI foglalat található, így grafikus vezérlőként az integrált Radeon X300-változattal kell beérni – jó hír azonban, hogy ehhez DVI és D-Sub kivezetés is csatlakozik.

Meghajtók egy IDE-csatornára és két Serial ATA interfészre kapcsolhatók; az audiovezérlő hatcsatornás hanggal szolgál, a lapon analóg és SPDIF kimenetek is találhatók. A Realtek gyártmányú hálózati vezérlő 10/100/1000 Mbps sebességű adatátvitelt biztosít, és nem kell nélkülözni a PS2, USB 2.0 és FireWire portokat sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés