Hirdetés

Az MSI is piacra dobja CrossFire-alaplapját

Az MSI útjára bocsátotta új ATI Radeon Xpress 200 chipsetes alaplapját, amely támogatja a kanadai vállalat két videokártya összekapcsolásához kifejlesztett CrossFire technológiáját. Az RD480 Neo2 neve egyúttal jelzi az északi híd pontos típusát, emellett azonban az ULI M1573-as déli hídját találjuk, amely ugyan „csak” az 1,5 Gbps sebességű SATA szabványt ismeri, ám cserébe mentes az ATI déli hídjainak ismert, főként az USB-kezelésben megmutatkozó gyengéitől.


Forrás: AnandTech

Az RD480 Neo2-be 939 tűs AMD processzorok ültethetők, a lap természetesen együttműködik a kétmagos chipekkel is. DDR memóriafoglalatból szokásos módon négyet találunk. Egy videokártya használatakor az első PCI Express 16 aljzat teljes sávszélességgel üzemel, két grafikus vezérlő alkalmazásakor a két aljzat 8-8 PCIe-sávot használ. Egyéb bővítőkártyák számára két PCIe x1 és két PCI interfész áll rendelkezésre.

Meghajtók számára IDE-csatornából kettő biztosított, emellett a négy Serial ATA portra kötött merevlemezek RAID 0, 1 vagy 0+1 tömbökbe is rendezhetők. Az ULI déli híd támogatja a 7.1 csatornás HD Audio hangkezelést, ebben egy Realtek ALC880 kodek a partnere. Ugyancsak Realtek gyártmány a Gigabit Ethernet hálózati vezérlő, míg a három porttal szolgáló FireWire vezérlőt a VIA szállítja. Tuningosok a rendszer paramétereinek megfigyelését és szabályozását segítő CoreCell technológiából, illetve a túlhajtási lehetőségek széles választékából profitálhatnak.

Korábban beszámoltunk az MSI nForce4 SLI X16 chipset köré épülő K8N Diamond Plus alaplapjáról is, mely hamarosan az üzletekbe kerül. A lapon két x16 huzalozású PCI Express interfész található; számos kellemes tulajdonsága közül kiemelendő a Creative Sound Blaster Audigy 2 SE hangprocesszor. A lapkakészlet hőcsöves, ventilátorral kiegészített hűtést kap.


Forrás: AnandTech

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés