Hirdetés

Radeon X800 SE kártyák a kiskereskedelemben

A két vezető grafikuskártya-gyártó, az NVIDIA és az ATI egyaránt igyekszik minden elképzelhető teljesítménykategóriában kiszolgálni a vásárlók igényeit; igaz, az apróbb-nagyobb átfedésekkel gyakran inkább csak összezavarják őket. Az ATI a Radeon 9800-as sorozat és az X800-család jelenleg kapható tagjai közé pozicionálja az X800 SE-t, amely mindeddig – a gyártó szándékainak megfelelően – csak OEM-termékként volt hozzáférhető.

A PCI Express x16 interfésszel ellátott X800 SE-típus eddig csak a Dell konfigurációiban bukkant fel, a HKEPC.com információja szerint azonban a kanadai vállalat most közvetlenül is megcélozza a végfelhasználókat az e chipen alapuló kártyákkal.

Az X800 SE az R420-as magra épül, hat vertex egységet és nyolc pixelfutószalagot tartalmaz. A GPU állítólag 425 MHz-en, a 256 bites buszon kapcsolódó 128 MB DDR-SDRAM pedig 800 MHz-en üzemel. A kártyán Sub-D, DVI és S-Video kimenetek találhatók. A termék teljesítménye és 200–300 dollár közé eső ára alapján a felső-középkategóriában kap helyet.

Az X-bit labs szerint az X800 SE a kiskereskedelemben AGP-s változatban jelenik meg, arról azonban nincs hír, hogy a PCI Express-felületű kártyák továbbra is csak OEM-termékként lesznek-e elérhetők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés