Hirdetés

Itt a csúcsgépeket is megizzasztó 3DMark06

Minden különösebb előzetes hírverés, látványos trailer és meg-megakadó számláló nélkül a mai napon megjelent a finn-amerikai Futuremark legújabb teljesítménymérő alkalmazása, a 3DMark06. Az új verzió egyik leglényegesebb újdonsága, hogy immáron nem csak a videokártyával végzett tesztek számítanak bele a kapott végeredménybe; a végértékelésnél két fizikai modellre építő, CPU-izzasztó modul is szerephez jut.

A 3DMark legújabb változata a korábbi verziókhoz képest jóval összetettebb vizuális látvány kiszámítását követeli meg a rendszertől, így a 3DMark05 továbbfejlesztett grafikus motorjára épülő tesztprogram komplexebb Shader Model 2.0, High Dynamic Range (HDR) és Shader Model 3.0 modulokat tartalmaz. Ez egyben azt is jelenti, hogy a komplett teszt – akárcsak a korábbi változatoknál – csak a legújabb technológiákat ismerő, legmodernebb grafikus kártyákon fut le.

A Futuremark legújabb tesztprogramja, melyet az iparág szinte összes jelentős szereplőjének bevonásával fejlesztett a szoftvervállalat, a szokás szerint három változatban érhető el; a mindenki számára ingyenesen letölthető basic verzió az alap funkciókkal rendelkezik, melyet az advanced változat többek között kiterjedt konfigurációs lehetőségekkel, illetve az internetes adatbázishoz való hozzáférés lehetőségével tetéz, míg a 3DMark06 professional elsősorban automatizált tesztmódokkal és parancssori opciókkal segíti a nagyüzemi tesztelést.

A 3DMark06 mindhárom változata elérhető a Futuremark termékoldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés