Hirdetés

Hamarosan megjelenhet a PCMark05

A finn-amerikai Futuremark szoftvercég – mely a számos botrányról elhíresült, a 3D-s grafikus megjelenítés sebességét mérő 3DMark tesztprogram fejlesztéséért is felelős – tegnap bejelentette, hogy hamarosan elkészül a rendszer teljesítményét mérő PCMark termékcsaládjának legújabb tagja.

A 2002 márciusában még a Futuremark jogelődjének számító Madonion által fémjelezve debütált a szoftvercsalád legelső tagja, a PCMark2002, mely számos rendszerkomponens sebességét mérte, majd a kapott eredmények alapján pontozta a számítógép összteljesítményét. A programot a számos ponton megújult, immár a Futuremark égisze alatt kiadott PCMark04 követte 2003. novemberében, a szoftvercég tegnapi bejelentése szerint pedig egyelőre nem meghatározott időpontban, de „hamarosan” érkezik az új verzió, a PCMark05.

Az új sebességteszt lényeges újításairól egyelőre nem árul el részleteket a cég, a meglehetősen szűkszavú sajtóközleményből mindössze annyi derül ki, hogy háromféle verzióban lesz használható a program; a korlátozott funkciókkal bíró Basic változat használata ingyenes, a szintén otthoni felhasználóknak szánt Advanced csomag már több funkcióval fog rendelkezni, ugyanakkor (egyelőre nem meghatározott összeget) fizetni kell érte, a legdrágább, Professional verziót pedig kifejezetten üzleti felhasználóknak szánja a cég.

A Futuremark ingyenes frissítési lehetőséget kínál azoknak a felhasználóknak, akik a PCMark05 megjelenése előtt legkorábban 30 nappal megvásárolják a korábbi, PCMark04-es verziót. A gálánsnak ható gesztus mögött ugyanakkor – tekintve, hogy az új verzió pontos megjelenési ideje egyelőre nem ismert – elsősorban marketingmegfontolások állhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés