Hirdetés

Frissült a PCMark05 tesztprogram

Júniusi megjelenése óta első alkalommal adott ki frissítést PCMark05 rendszertesztelő programjához a finn-amerikai Futuremark. A népszerű tesztprogram – melyet debütálása óta több, mint 1,5 millió példányban értékesítettek – a rendszer főbb komponenseinek a teljesítményét vizsgálja, és külön-külön értékeli azokat, illetve az ezekre a mért eredményekre épülő pontszámozással illeti a PC összteljesítményét. A mért adatokat a felhasználónak az internethez csatlakozó Online Result Browser segítségével ezután módja van összehasonlítani egy több, mint 12 millió számítógép teljesítményét tartalmazó adatbázissal.

A most megjelent javítás a három változat közül elsősorban a fizetős Advanced és a még komplexebb Professional verziók működésén javít. A programozók a megjelenés óta felfedezett, illetve a felhasználók által eddig jelentett hibákat orvosolták, így számos stabilitási problémát sikerült felszámolni, mindemellett a kapott eredmények a korábbi verziónál pontosabban tükrözhetik a számítógép teljesítményét. Mivel a PCMark05 javítása értelemszerűen a teljesítménymérő modulok változását is magával hozta, ezért a Futuremark felhívja a figyelmet, hogy az 1.1.0-s verzió által adott teljesítménymutató nem összevethető a korábbi változat mérésével.

A PCMark05 új változatának letöltési linkje megtalálható a Futuremark weboldalán, a programhoz mindemellett megjelent egy mindössze 5,3 MB méretű tapasz is azoknak, akik rendelkeznek a korábbi verzióval, de nincs türelmük kivárni a 75 MB-os fájlletöltést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés