Hirdetés

Pazar kivitelű, topkategóriás hordozható audiolejátszó az irivertől

Az egykor virágzó MP3 lejátszók piaca mára romokban hever. Az okostelefonok gyakorlatilag kifilézték az egykor szebb napokat látott szegmenst, így manapság csak a nagyon olcsó, illetve a jó hangminőséget, vagy különleges szolgáltatásokat kínáló modellek iránt van mérhető kereslet.

iriver Astell and Kern K100
iriver Astell and Kern K100

Az iriver, mint az iparág egyik legpatinásabb szereplője egyelőre nem adta fel a harcot. Tökéletesen alátámasztja ezt Astell and Kern AK100 névre hallgató termékük. Ezzel a topkategóriás PMP-vel egyértelműen azokat célozza meg a koreai vállalat, akik tudnak és akarnak is sok pénzt áldozni a minőségi zenehallgatásra. A 32 GB belső memóriával rendelkező készülékre került egy olvasó is, amely a 64 gigabájtos MicroSDHC kártyákkal is megbirkózik. Támogatja a Bluetooth 3.0  (A2DP/HFP) vezeték nélküli adatátviteli eljárást, akkumulátora 12 órányi működésre elegendő energiát biztosít.

A kezelését a 2,4 hüvelyk képátlójú LCD IPS panel segíti elő. Médialejátszója az MP3 mellett képes a WMA, OGG, APE, WAV és FLAC (24bit/192kHZ) fájlok kezelésére is. A kifejezetten nagy méretű, dizájnos szálcsiszolt matt készülékházra applikáltak egy optikai audiocsatlakozót is. Ez eddig szép és jó, viszont az árát látva biztos sokan a szívükhöz kapnak majd, hiszen 700 dollárt kell érte letenni az asztalra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés