Hirdetés

Sportos, strapabíró MP3 lejátszóval jelentkezett a Transcend

A tajvani Transcend Magyarországon nem tartozik az igazán ismert márkák közé, pedig a vállalat már 25 éve jelen van a piacon, és elsősorban adattárolók, memóriák és hordozható készülékek gyártásával, fejlesztésével foglalkozik. A cég bejelentette, hogy május közepén piacra dobja új MP3 lejátszóját, a sportolóknak szánt szolgáltatásokkal felturbózott MP350 elnevezésű terméket.

Transcend MP350
Transcend MP350 [+]

A 8 GB belső memóriával rendelkező újdonság az MP3, WMA és WAV fájlok megszólaltatását teszi lehetővé, és pendrive-ként is használható, azaz adatok szállításárára, tárolására is alkalmas. Ezek egy micro USB csatlakozón keresztül juttathatóak el rá, és a 12 órányi folyamatos működésre elegendő energiát biztosító akkumulátor is ilyen úton tölthető fel. Mikrofonja révén diktafonként is használható, az integrált FM tunernek köszönhetően pedig rádiózni is lehet vele. A színes OLED kijelzővel megtámogatott modell 7 előre programozott equalizer beállítást tartalmaz, és persze arra is lehetősége nyílik, hogy bárki saját elvárásaihoz igazítsa a magas és mély hangok arányát.

A csepp-, por- és ütésálló terméket a gyártó néhány speciális, sportolóknak szánt funkcióval egészítette ki. A felhasználó többek között kiválaszthatja, hogy milyen jellegű tevékenységet űz, és az idő alapján képes kiszámolni, hogy ezzel nagyjából mennyi energiát égetett el. Emellett módot ad a stopper elindítására, és az időeredmények eltárolására is, így folyamatosan figyelemmel követhető a teljesítmény változása. A pici (26,5 x 67 x 18,3 mm), mindössze 22 grammot nyomó MP350-ért a gyártó közleménye szerint körülbelül 50 dollárt kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés