Hirdetés

Ion 2-es Shuttle nettop mutatkozik be a CeBIT-en

A Shuttle-től már megszokhattuk a legkülönfélébb formájú és méretű asztali minigépeket, ezúttal egy igazi apróság mutatkozott be. A fekete, szálcsiszolt alumíniumburkolattal ellátott XS35 különösen elegánsra sikeredett, nagyon jól mutat, bárhol megállja a helyét. A passzív hűtésű, csupán 3,3 cm vastag nettopot már ezen a héten meg lehet csodálni a CeBIT-en, a hivatalos bemutatóra ott kerül sor.

A gépnek két különlegessége is van. Az egyik, hogy NVIDIA Ion 2 alapokra épül, azaz a grafikáról a GT218 vezérlő gondoskodik. Emellé a kétmagos, 1,66 GHz-es Intel Atom processzort építették. A másik érdekesség, hogy az XS35-ben optikai meghajtó is található (egy DVD-író), ami bizony nem túl gyakori az ehhez hasonló méretű gépekben. Az adatok 2,5 colos winchesterre vagy SSD-re kerülhetnek.

A nagyon látványos, de emellett letisztult külsejű készülék a fekete-ezüst színkombinációra épül, oldalt csak egy Shuttle felirat található, a bekapcsológomb pedig felülre került. A DVD-író és a kártyaolvasó az előlap ajtócskája mögött bújik meg, ez alatt egy USB kapott helyet, a többi csatlakozót pedig a nettop hátuljára tették. Elhelyeztek itt egy D-Sub és egy HDMI kimenetet, mellettük van még a hangkimenet és -bemenet, valamint négy további USB és egy Ethernet port is.

A Shuttle XS35 ára még nem ismert, viszont annyit lehet róla tudni, hogy valamikor a tavasz végén érkezhet meg a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés