Hirdetés

Megkezdődött a 2010-es CeBIT

Idén is megnyitotta kapuit a hannoveri CeBIT, melynek kiemelt partnere ezúttal Spanyolország lett, így a kiállítást Angela Merkel német kancellár mellett José Luis Rodríguez Zapatero, Spanyolország miniszterelnöke nyitotta meg. Sajnos kezdésnek rögtön negatív rekordról kell beszámolnunk, ugyanis a március 2-a és 6-a között zajló rendezvényen csak 4157 vállalat képviselteti magát, ami az előző éves visszaeséshez képest is gyengébb eredmény. A CeBIT szervezői ennek ellenére bizakodnak, hiszen a Google is ott van Hannoverben, ami nagy jelentőséggel bír, ők eddig még soha nem vettek részt az eseményen.

A CeBIT-re egyébként 2001-ben mentek el a legtöbben, akkor több mint 9000 kiállítót és majdnem egymillió látogatót regisztráltak. Azóta sajnos jelentősen megcsappant az érdeklődő cégek sora, és a gazdasági válság sem tett jót a rendezvénynek.

Az idei kiállítás a Connected Worlds mottót kapta, és várhatóan a piac mobilizálódásáról fog szólni. Így többnyire a kisméretű számítógépek lesznek előtérben, de az adattárolók és a médialejátszók esetében is lehet érdekességekre számítani.

Előzmények

Hirdetés