Hirdetés

Többplatformos fejlesztést kínál az Intel INDE

Az Intel bejelentette, hogy elkészült az INDE (Integrated Native Developer Experience) nevű fejlesztőkörnyezet, amely többplatformos fejlesztést kínál az érdeklődőknek. Ez azt jelenti, hogy rendszer több operációs rendszert, több architektúrát, illetve több integrált fejlesztői környezetet is támogat.

Az INDE célja, hogy a fejlesztők a kedvelt integrált fejlesztői környezetükben dolgozhassanak, így ebből a szempontból az egyes eszközök integrálhatók a Visual Studio, az Eclipse vagy az Android Studio figyelembe vételével. Az INDE támogatja az ARMv7 és az x86/AMD64 architektúrákat, illetve a Windows 7, 8 és 8.1, valamint az Android 4.3 és 4.4 operációs rendszereket, így jelenleg az említett piacokat lehet célozni a fejlesztőkörnyezettel készült alkalmazások számára, de később újabb architektúrák és operációs rendszerek lesznek támogatva. Többek között az ARMv8 és az Android 5.0 lehet a következő lépés.

Az Intel jelenleg három verziót kínál az INDE fejlesztőkörnyezetből. Az ingyenes opció a Starter Edition, amely rögtön belecsap a lecsóba, hiszen Java és C++ mellett akár OpenCL-en keresztül is lehet programozni. Az Intel szerint ma az OpenCL a legjobb megoldás a fejlesztők számára, hiszen a nyílt specifikációjú platformot minden piaci szereplő támogatja, így az elkészült OpenCL kódok szinte mindenhol futtathatók, illetve futtathatók lesznek. Az INDE természetesen felkínálja a grafikus vezérlők kihasználásának lehetőségét is, ami az Intel szerint azért fontos, mert a mai és a jövőben érkező processzorok fele, vagy éppenséggel háromnegyede integrált grafikus vezérlő lesz, így aki nem használja ki az említett részegység erejét, nem tudja majd növelni a programjának a teljesítményét.

A fizetős opciók között a Professional és az Ultimate Edition csomag szerepel. Az Intel kihangsúlyozza, hogy ezek nem szükségesek ahhoz, hogy elkészüljön egy alkalmazás, de értékes extrákat kínálnak a Starter Edition képességeihez viszonyítva. Többek között a Professional Edition lehetővé teszi a natív C++ debugolást Androidra, és tartalmaz grafikára és Windows szempontjából a hangokra vonatkozó fejlesztőeszközöket is. Az Ultimate Edition ezt még kiegészíti az Intel IPP (Integrated Performance Primitives), TBB (Threading Building Blocks) megoldásaival, illetve androidos és illetve windowsos C++ fordítóival. Az INDE Professional és Ultimate Edition csomagok ára rendre 299 és 799 dollár. Ezekben benne foglaltatik a terméktámogatás is, illetve a később 99 dollárért megújíthatók az amúgy egy felhasználóra vonatkozó licencek. 30 napos próbára természetesen mindkét fizetős csomag esetében lehetőség van, illetve 599 dollárért bármikor át lehet váltani a Professional licencet egy Ultimate Edition verzióra.

Az Intel INDE fejlesztőkörnyezet az alábbi oldalon érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés