Hirdetés

Elérhető az Intel OpenCL 2.0-s fejlesztőkörnyezete

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy elérhetővé vált az OpenCL SDK 2014 Release 2 nevű csomag, ami a nevének megfelelően az Intel saját OpenCL fejlesztőkörnyezetének legújabb verziója. A Release 2 jelző azonban a megszokott javításokhoz képest most lényeges extrát kínál, így az említett SDK már támogatja az OpenCL 2.0-t, illetve a SPIR 1.2-t is.

Az Intel szerint ez az iparág első publikus fejlesztőkörnyezete, amely képes támogatni az OpenCL 2.0-t, de ehhez Broadwell kódnevű lapkára van szükség, amelyhez természetesen elérhető a megfelelő OpenCL meghajtó is. A vállalat szeretné elérni, hogy a fejlesztők ismerkedjenek az új lehetőségekkel, amire tökéletesen alkalmas a Core M is, de a később érkező, Broadwell kódnevű lapkára épülő processzorok esetében a Santa Clara-i óriáscég már tényleges programokat is szeretne látni, amelyek az IGP erejét általános számításokra használják. Ennek érdekében az új SDK jobb fejlesztőeszközöket is kapott.

Lényeges újítás még a SPIR 1.2 támogatása. Ez egy olyan közbülső fordítási egység, ami reprezentálja az OpenCL programot az OpenCL C kernel forrás és a lefordított bináris között. A OpenCL SDK 2014 Release 2 csomagban található megoldás az x86/AMD64 processzorokat, illetve az Intel integrált grafikus vezérlőket támogatja. Mivel ez leginkább egy szoftveres funkció, így speciális hardvert nem igényel a támogatása, de a legújabb eszközillesztő használatára mindenképp szükség van.

Az Intel OpenCL SDK 2014 Release 2 az alábbi oldalon érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés