Hirdetés

Elképesztő mennyiségű új profilt és javítást kapott az új Intel driver

Az Intel elérhetővé tette a 15.45.18.4664-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-je van kezelve. Utóbbi kettő csak Windows 10 alatt, tehát erre érdemes figyelni. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Az új eszközillesztő a Warhammer 40,000: Dawn of War III és a Titanfall 2 című játékokhoz kínál támogatást, illetve profilt kaptak még a Outlast 2, a Little Nightmares, a Yooka-Laylee, a Full Throttle Remastered, a FlatOut 4: Total Insanity és a Expeditions: Viking című alkotások is.

A meghajtó pár funkcionális frissítést is kapott, amitől nőtt a biztonság és a stabilitás, illetve a memóriakezelés is optimalizálva lett, amitől szintén stabilabb lehet a programfuttatás, valamint a csomag vezérlőpultja mostantól kiírja a Vulkan API-ra vonatkozó adatokat is.

Hibajavításból sem volt hiány, elsődlegesen azt a kritikus problémát korrigálta az Intel, amely esetenként megakadályozta a felhasználókat a Steam működésében, mivel a korábbi eszközillesztőkkel a rendszer megtagadhatta a Steam könyvtárának elérését. Mindemellett az éppen aktív fejlesztés alatt álló legújabb Unreal Tournament, a Vulkan módban futtatott Doom és a SolidWorks 2017 grafikai anomáliáin is sikerült úrrá lenni, ahogy az aktív Hyper-V alatti képhibákon is, valamint a Miracast stabilitási, és a OneShot, illetve a Creo 4 Beta fagyási problémái is javításra kerültek. A böngészők esetében, főleg a görgetés során, a videók lejátszásakor is tapasztalhatók voltak képi hibák, de ezeket is sikerült korrigálni.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja, tömörített és telepíthető formában fellelhető verziói, a 64 bites Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhetők el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés