Hirdetés

Egy új driverrel részben lezárja a Haswell terméktámogatását az Intel

A felhasználóknak 32 bites Windows 10-re kell váltaniuk, ha továbbra is aktív terméktámogatást akarnak.

Az Intel elérhetővé tette a 15.36.33.4578-as verziójú drivert, amely lezárja a Haswell kódnevű lapkák hivatalos terméktámogatását a 32 és 64 bites Windows 7 és 8.1 operációs rendszerek esetében. Ez az eszközillesztő gyakorlatilag csak az említett processzor IGP-jéhez használható, kizárólag az előbbi operációs rendszerekkel, de az Intel kiemelte, hogy a 32 bites Windows 10-hez továbbra is terveznek még terméktámogatást a Haswell modellekhez. Sajnos egy hardverben található hiba miatt a 64 bites Windows 10-hez igen speciális meghajtók kellenek, amelyeket néha kiad az Intel, de erre vonatkozóan nincs hivatalos álláspont, tehát a Windows 7-ről és 8.1-ről Windows 10-re váltó, Haswell IGP-vel rendelkező felhasználók számára jelenleg kézenfekvőbb a 32 bites utat választani, mivel ahhoz biztosan lesznek friss eszközillesztők.

Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 4200, 4400, 4600, 5000, illetve az Iris Graphics 5100 és Iris Pro Graphics 5200 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

A friss és egyben utolsó csomag pár kritikus hibát javít. Ezek között a legfontosabb a JavaScript programok kikapcsolt monitor melletti futtatása, amely mostantól nem járhat az alkalmazások összeomlásával, illetve ehhez kapcsolódóan már az sem fordulhat elő, hogy egy JavaScriptet futtató weboldalnál, szimplán energiatakarékosságból kikapcsoló kijelző miatt nem jön vissza a kép, esetleg lefagy a böngésző. Szintén korrigálva lett az a hiba, amely a lapok közötti váltást lassúvá tette, ha egy tetszőleges alkalmazás futott a háttérben, illetve mostantól az eszközillesztő hibája miatt nem tűnnek el karakterek a megjelenített tartalomból. Játékra vonatkozó javítás még, hogy a FIFA 17 alatt megszűnnek a képi hibák.

Az új meghajtó fontos újítása, hogy engedi a harmadik féltől származó, EDID beállításokat módosító programok használatát, de ezt az Intel csak azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik értik is a dolgukat és tudják mit csinálnak.

Mivel a meghajtó lezárja a terméktámogatást az Intel azt is összegezte, hogy milyen hibák maradtak a rendszerben. Ennek megfelelően a Hitman Absolution a videók után leáll, ha a minőségi szint magasra van állítva, a Doom 3-ban a főmenü és a játék elején grafikai hibák láthatók, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain című programban a víz hibásan jelenik meg, az Angry Birds grafikai hibákat generálhat, ha a felhasználó kis és nagy méret között változtatja a munkaablakot, illetve az Outlook 2013-ban is lehetnek grafikai hibák, pár kijelzőkezeléssel kapcsolatos gond mellett. Ezeket már nem javítja a cég a Windows 7 és 8.1 operációs rendszereknél.

Az Intel hivatalos terméktámogatását lezáró HD Graphics meghajtócsomagjának megfelelő verziói Windows 7 és 8.1 operációs rendszerre az előbbi linken érhetők el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés