Hirdetés

Az Intel bemutatta a konfigurálható Atomot

Az Intel az IDF-en beszélt először a Stellarton kódnevű rendszerről, mely lényegében egy konfigurálható Atomként fogható fel. A központi processzor szerepét az E600 szériás lapka tölti be, ami a Tunnel Creek platform ismert eleme. Ebből a szempontból a Stellarton nem különbözik a normál Atomoktól, de a tokozásba került még egy Altera FPGA (field programmable gate array), ami rugalmasságot biztosít az érdeklődők számára, hiszen így a rendszer tetszőlegesen konfigurálható. Ennek megfelelően egyénileg definiált I/O interfészeket, valamint bizonyos feladatokat gyorsító áramköröket lehet kialakítani, függően a megcélzott piac igényeitől.


[+]

Az újdonságok az Atom E600C sorozat égisze alatt fognak hódítani. A termékek között az E625C és az E625CT modellek már a következő esztendő első negyedévében megérkeznek, és ezeket követi majd az E645CT, az E645C, az E665CT és az E665C jelzésű Atom. A felhasználási területek meglehetősen tágak. A Stellarton az ipari masináktól kezdve a kommunikációs berendezéseken át a beágyazott rendszerekig bárhol alkalmazható, amit a központi processzor mellett alkalmazott Altera FPGA tesz lehetővé. Az érkező termékek árazása egyébként 61 és 106 dollár közé esik ezer darabos rendelés esetén. Az Intel meglehetősen hosszú, hét éves életciklus garantál, vagyis jó ideig kiszolgálhatják a rendszerek az igényeket.

A hírhez kapcsolódik egy korábbi cikk, ami az Intel bérgyártással kapcsolatos ambícióit részletezi. A vállalat gyáraiban az Achronix fog hasonló FPGA-kat gyártani, vagyis nem nehéz kitalálni, hogy a Stellartonhoz hasonló fejlesztések nem csak az Altera megoldásaira építenek majd a jövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés