Hirdetés

Meghozta az első Catapult magot az Imagination

Az RTXM-2200 nem is tűnik rossz választásnak a célzott piacokat tekintve.

Az előző év végén írtunk arról, hogy az új, Catapult termékcsaládon belül, RISC-V dizájnokat használó CPU IP-ket kínál majd az Imagination. A cég be is mutatta az első magot, amely az RTXM-2200 jelzést viseli, és elsődlegesen a valós idejű feldolgozást igénylő, beágyazott rendszerekben találhat otthonra, ezen belül is leginkább az hálózati eszközöket, az adattárolókat, illetve az AI kamerákat célozza a különböző menedzsmentfeladatokat ellátása szempontjából.

A 32 bites mag in-order logikát használ, vagyis a beérkező feladatok sorrendben dolgozhatók fel a 11-lépcsős futószalaggal. A privát, maximum 128 kB-os L1 gyorsítótárakkal felvértezhető fejlesztés órajelciklusonként két utasítást képes betölteni, továbbá opcionálisan kérhető hozzá bitmanipulációt biztosító kiterjesztés, valamint a gépi tanuláshoz használt formátumokon belül igényelhető a bfloat16 is.

A fentieken túl az AMBA buszarchitektúra támogatása is előny lehet, mivel így kifejezetten egyszerű lesz majd a CPU IP-t beépíteni a rendszerchipekbe. Az Imagination természetesen már várja az érdeklődők jelentkezését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés