Hirdetés

Az iiyama új, 75 Hz-es kijelzője rendet vág az íróasztalunkon

A dolog nyitja a többcélú USB Type-C portban, a LAN csatolóban és a grátisz DisplayPort kimenetben keresendő.

Az iiyama nemrégiben dobta piacra a ProLite szériás, XUB2492HSN-B1 típusjelű monitorát, melynek legfőbb szexepilje a beépített USB Type-C dokkoló. A 23,8 hüvelykes IPS panellel érkező megoldás 1920x1080 pixeles felbontással dolgozik, amihez 75 Hz-es képfrissítési ráta, 250 cd/m²-es maximális fénysűrűség, a kategóriára jellemző 1000:1 statikus kontrasztarány és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő párosul. A 16,7 millió szín megjelenítésére képes kijelző 99 százalékos sRGB, illetve 72 százalékos NTSC színtérlefedettséggel rendelkezik, így ha grafikus jellegű munkára nem is, de hétköznapi felhasználásra, irodákba, esetleg kocajátékra egészen szimpatikus alternatíva kerekedik belőle.

[+]

Az I/O részlegen egy DisplayPort és egy HDMI bemenet, továbbá egy láncba kötést lehetővé tévő DisplayPort kimenet található a gigabites Ethernet anya, a kétportos USB 3.0 hub, valamint a fentebb már említett Type-C csatlakozón kívül. Az utóbbi természetesen tud DisplayPort alt módot és nem csak adatok, de 65 wattnyi energia továbbítására úgyszintén alkalmas, és ha az RJ-45 aljzatba be van dugva az UTP kábel, a perifériához kapcsolt noteszgépünk automatikusan fellép a hálózatra. Persze a kötelező, 3,5 mm-es audio jack sem hiányozhat a termék repertoárjából, amit 2 wattos sztereó hangszórókkal toldottak meg a tervezőasztalon, szóval az irodai miliőben némi helyet takaríthatunk meg az asztalon a hangfalak esetleges elhagyásával, hiszen itt nem igazán szempont a jó hangminőség.

A talp minden irányban állítható és pivot funkciója ugyancsak van, a VESA karok/állványok tulajdonosai pedig a 100 x 100 mm-es furatok előnyeit élvezhetik. Az iiyama nagyjából 200 eurót kóstáló, sokrétű üdvöskéjének jövő év márciusában egy 27 hüvelykes, Full HD-s (XUB2792HSN) és egy szintúgy 27 hüvelykes, de már 1440p-s testvére debütál majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés